Bästa ergonomiska kontorsstolen

Innehåller samarbetslänkar

Tillbringar du många timmar vid skrivbordet framför datorn? Om så är fallet är det viktigt att se till att du sitter i en stol som är ergonomisk och bekväm. En bra kontorsstol kan hjälpa till att förebygga ryggsmärtor och andra hälsoproblem som är relaterade till långa perioder av sittande. I den här jämförelsen har vi handplockat ut några av de bästa ergonomiska kontorsstolarna på marknaden och hur du väljer den som är bäst för dig!

Bästa kontorsstolen

Den bästa kontorsstolen enligt oss är Herman Miller Sayl.

Motivering:

 • Synkrongunga med viktmotstånd och tilt-limiter: Ger en bekväm och naturlig sittposition, som anpassar sig efter användarens vikt och rörelser.
 • Justerbara armstöd (höjd): Ger stöd åt armarna och axlarna, och kan anpassas efter användarens behov.
 • Justerbart sittdjup: Ger stöd åt låren och knäna, och kan anpassas efter användarens kroppslängd.
 • Låsbar framåt-tilt: Förhindrar att stolen tippar framåt, vilket kan vara en fördel vid arbete vid dator.
 • Flexibel rygg i töjbara elastomerer: Ger stöd åt ryggen och hjälper till att förhindra att användaren sitter i en stel position.
Herman Miller Sayl

Herman Miller Sayl

Bästa kontorsstolen

Herman Miller Sayl är den bästa kontorsstolen för dig som ställer höga krav på en ergonomisk kontorsstol där din rygg utan problem flyger genom flera timmars arbete i en bekvämt sittande position.

Butiker där vi rekommenderar att du väljer en kontorsstol från:

Bästa ergonomiska kontorsstolen

Här är de kontorsstolar som vi rekommenderar för dig som har en dålig rygg, eller vill införskaffa dig en stabil kontorsstol som garanterar en ergonomisk ryggposition när du sitter vid datorn.

Vi rekommenderar följande kontorsstolar för ryggen:

 • Herman Miller Aeron (bästa kontorsstolen för ryggen)
 • Malmstolen kontorsstol (bästa kontorsstolen överlag)
 • Herman Miller Sayl (bästa kontorsstolen för design samt ryggen)
 • HÅG

1. Herman Miller Aeron

Bästa kontorsstolen för ryggen

Herman Miller Aeron är en ergonomisk kontorsstol som rekommenderas varmt av oss. Den passar bäst för personer som letar efter en stol som kan användas i flera olika positioner och som är bra på att stödja rygg, nacke, axlar, armar och ben.

Herman Miller Aeron ergonomiska kontorsstol har en justerbar sitthöjd med lutningsbegränsning så att du kan sitta bekvämt när du arbetar med projekt eller behöver arbeta hårt på ett excel-dokument med nära fokus vid skärmen.

2. Herman Miller Sayl

Herman Miller SAYL är en ergonomisk kontorsstol som är prisvärd och modern. Den har hög ergonomi, vilket innebär att den är bra för personer som sitter ner väldigt länge under dagen. Den har också en fantastisk design.

Den öppna nätade ryggen gör att kontorsstolen håller dig sval ifall du kanske blir varm om ryggen vid långa kontorsdagar med många timmar framför skärmen.

Herman Miller Sayl är en elegant kontorsstol som är i en mer budgetvänlig prislapp till skillnad från Aeron. Denna kontorsstol är ergonomisk precis som de andra till en mer plånboksvänlig prislapp men bara för det så har man inte tummat på kvalitén heller.

Bra märken att leta efter när du väljer en ergonomisk kontorsstol

 • Herman Miller
 • Malmstolen
 • HÅG
 • iiglo

Herman Miller

Herman Miller är ett populärt val för många som letar efter en ergonomisk kontorsstol. Kontorsstolen är designad av Bill Stumpf. Herman Millers ergonomiska kontorsstolar har en unik design som gör att du kan röra dig fritt och som gör den mycket bekväm att sitta i under långa perioder.

Malmstolen

Malmstolen är ett annat bra val för en ergonomisk kontorsstol. Äntligen en stol som inte bara ser bra ut utan också känns bra. Malmstolen är perfekt för alla som vill lägga till en touch av sofistikering på kontoret eller i hemmet. Med sin bekväma design och sitt eleganta utseende kommer Malmstolen garanterat att bli en hit hos alla som ser den.

HÅG

I HÅG:s synsätt är nästa plats alltid det bästa alternativet. En HÅG-kontorsstol balanserar din kropp på ett naturligt sätt och ser till att du sitter i rätt position för att möta vad livet än kastar på dig. Kontorsstolarna är byggda så att du kan röra hela kroppen utan att tänka på det, vilket förbättrar din hälsa och produktivitet på samma gång.

Vad är en ergonomisk kontorsstol och varför behöver du en?

En ergonomisk stol är en typ av kontorsstol som är särskilt utformad för att ge bra stöd för användarens rygg och nacke och för att användaren ska kunna röra sig fritt. En bra ergonomisk stol kan bidra till att förebygga ryggsmärtor och andra hälsoproblem som är relaterade till långa perioder av sittande.

Om du tillbringar många timmar vid ditt skrivbord framför datorn är det viktigt att se till att du sitter i en ergonomisk och bekväm stol.

Varför är det viktigt att lägga pengar på en ergonomisk kontorsstol?

En ergonomisk stol är viktig eftersom den stöder ryggen. Om du har ont i ryggen och sitter ner i flera timmar i sträck kan en ergonomisk kontorsstol göra hela skillnaden i världen

De bästa ergonomiska stolarna ger mycket valuta för pengarna med tiden eftersom de förebygger hälsoproblem och gör att du undviker skador.

Många gör ofta felet att köpa en billig kontorsstol som blir obekväm ganska kort därefter och kanske går sönder inom bara ett års tid.

En av de största nackdelarna med att köpa billiga stolar är att de ofta inte håller länge och kan vara ganska obekväma. Billiga kontorsstolar har oftast inte heller alla funktioner som en ergonomisk stol har, vilket kan orsaka allvarliga problem med din rygg, nacke och hållning samt andra hälsoproblem i längden.

Hur du justerar din ergonomiska stol för att göra den bekväm

Så här justerar du din ergonomiska stol för att göra den bekväm: – Sätt dig i stolen och justera höjden på sätet så att fötterna ligger platt på marken och låren är parallella med marken.

 1. Justera stolens ryggstöd så att det stöder din ländrygg.
 2. Dra åt eller lossa lumboplattan för att öka eller minska stödet för ländryggen.
 3. Justera armstöden så att dina underarmar vilar bekvämt på dem och dina axlar är avslappnade.

Bonustips:

Hur man sitter i en ergonomisk stol: Sitt med ryggen mot stolsryggen, men utan att röra den. Håll fötterna platt på golvet och korsa inte benen eller dra in dem under dig. Justera stolens höjd och lutning för att hitta en bekväm position.

Slutsats

Oavsett vilken kontorsstol du väljer så är det viktigt att du känner dig bekväm med den. Se till att du sitter rakt med 90 graders vinkel i knäna så du får en ergonomisk sittposition vid din dator. 4/10 svenskar säger att de lider av ryggvärk pga bristande ergonomi på arbetsplatsen. Detta kan leda till förödande konsekvenser på sikt.

Herman Miller är alltid ett bra val som passar de flesta. Lycka till med ditt köp!

Lämna en kommentar